Tassulan Puoti

Lemmikkien luonnonmukaisen ruokinnan erikoisliike Oulussa. Koska koirasi on lihansyöjä!

Aiheet:

Tassulan Puodin Nettipuotiin pääset tästä linkistä

Tassulan tarinoita

Kokoamme tarinoihimme Tassulan Puodin kuulumisia sekä ajatelmia luonnonmukaiseen ravitsemukseen liittyen. Tarinoissamme on myös kokoelma omia ja asiakkaidemme kokemuksia, jotka liittyvät lemmikin terveyteen ja ruokintaan.

Onko sinulla opettavaisia kokemuksia, jotka haluaisit jakaa muiden eläinihmisten ja barffaajien kanssa? Lähetä kirjoituksesi osoitteeseen puoti (at) tassulanpuoti.fi, jotta voimme julkaista sen Tassulan Tarinoissamme.

Puodin kuulumisia

Verkkokauppamme uudistettiin helmikuussa 2008 ja hyvää palautetta on tullut, ja reilusti. Onhan tuo kotiovelle kuljetus niin ylellistä, ettei ihmekään kun moni tykkää tilata tuotteet nettipuodistamme. Ei tarvi jonotella tai etsiä parkkipaikkoja. Verkkokaupassa on huolehdittu myös tietosuojasta, sillä tietojen siirto tapahtuu salatusti. Ei siis tarvitse murehtia, että omat yhteystiedot päätyy vääriin käsiin.

Anneli ja Matti 25.3.2008

Puodissa heränneitä aatoksia

Mahtaa luonnonmukainen ruokinta elää nousukauttaan. Koko ajan tulee lisää barffaajia ja puoli-barffaajia ja muuten vain teollista lemmikin ruokaa karttavia. Olisihan se kumma, jos maalaisjärki ei tässä vaiheessa jo huutelisi, että missä vika kun koirat on koko ajan sairaampia vaikka ruoka on juuri suositusten mukaista kuivamuonaa tms.

Voisipa sanoa, että olemme onnekkaita, kun saamme tehdä työksemme tämmöistä hommaa, jossa koko ajan saa kuulla hyvistä kokemuksista ja olla tekemisissä muiden eläinihmisten kanssa!

Anneli ja Matti 26.3.2008

Koettua, havaittua ja kuultua

Bernhardinkoira Juulin ensitassuttelut luonnonmukaiseen ruokintaan

Juuli tulee nyt tulevana kesänä 2008 neljävuotiaaksi. Hän saapui meille kesäisenä yönä Etelä-Suomesta ja oli ihan lelukoiran näköinen niinkuin bertsun pentu olla voi; iso pää ja isot korvat :)

Meillä oli sillä hetkellä labradorivanhus Santra ja pirteä perhoskoira Iida ja labbiksia oli ollut meillä aiemminkin, joten bertsu oli HYVIN erilainen koira. Aluksi menin siihen tyypilliseen harhaan, että nyt meillä on näin iso rotu ja sen ruokinta varmaan on ydinfysiikkaa lähestyvää tiedettä ja hain eläinruokakaupasta neuvoja ja kuulin että juu tälle rodulle tietysti pitää syöttää nimenomaan tätä xxx-merkkistä kuivamuonaa ja kalleinta.

Noin parin säkin verran oltiin ehditty syöttää nappulaa Juulille kun alkoi tulla pissavaivoja. Juuli söi sukkia ihan urakalla ja niitä tuli molemmista päistä onneksi myös ulos, ripulia riitti jne... Sitten surffailin netissä ja törmäsin tietoon, että tämä ko. ruokamerkki on aiheuttanut koirilla virtsatietulehduksia!!!

Aloitin koirahierojakurssin Weterissä ja siellä puhuttiin luonnonmukaisesta ruokinnasta ja ihmettelin miksi olin lähtenyt nappulalinjalle kun olin aiemmatkin koirani aika pitkälle ruokkinut luonnonmukaisesti, ainoastaan ihan barffaus oli terminä uutta. Juulille annettiin Marjutin ohjeen mukaan homepaattisia valmisteita ja nappulasäkit kannettiin roskiin!

Itse otin käyttöön maalaisjärjen ja kaiken sen tietotaidon mitä minulla jo ennestäänkin oli ja jota vain en ollut älynnyt tässä tapauksessa käyttää: akuutteihin pissatulehdusoireisiin runsaasti c-vitamiinia ja kun nappulat jätettiin pois ei yhtään pissavaivoja ole Juulilla ollut, eikä sukkiakaan tarvinnut enää kauaa syödä kun naudan maha on vielä aromikkaampaa herkkua. Pian perustimmekin Tassulan Puodin ja sen jälkeen meille on tullut toinenkin bertsu tyttö Olka ja hän ei ole "saanut" yhtään ainuttaa nappulaa kohta kolmivuotisen elinkaarensa aikana paitsi kasvattajan luona ennen meille tuloa. Olka on rautaisen terve koira ja neu on Olkan herkkua ja luut.

Meidän isoilla tytöillä ei ole vääntyneitä jalkoja eikä ontumisia, joita aiheuttaa nimenomaan liika hiilihydraatti ja nappulat ovat hiilihydraattia. Sen jälkeen on ymmärrys tullut vielä selkeämmäksi, että koira on lihansyöjä ja kuivatussa nappulassa EI OLE LIHAA!!! Emme ole koskaan mittailleet emmekä laskeneet ruoka-aineita koska luonnonmukaisessa ruokinnassa ne ovat luonnollisessa muodossa ja määrissä automaattisesti.

Ainoa haitta puoli tässä luonnonmukaisessa ruokinnassa on se, että joskus katsoessani meidän pihamaata tulee mielikuva Saharasta, jossa on eläinten luurankoja;) luita nimittäin on erikokoisia siellä täällä...

Anneli 27.3.2008

Emme ikävöi nappuloita!

Vaihdoimme Tillin kanssa pois kuivamuonasta vuonna 2006 pitkään jatkuneen korvatulehduskierteen suivaannuttamina. Tillillä oli myös anaalirauhasvaivaa, säännöllistä oksentelua ja muutenkin kaikesta näki, että koira ei ole kunnossa.

Emme ole ihan 100% barffaajia, vaan sanoisin noudattavamme luonnonmukaista sovellettua ruokavaliota. Tähän kuuluu siis runsaasti lihaisia luita (broileri, kalkkuna, nauta, sika), kalaa, kasviksia ja hieman viljatuotteita sekä koiralle sopivaa kotiruokaa (ei liikaa mausteita, ei sipulia jne).

Tilli voi 200%:sti paremmin. Se on aivan eri koira: vilkas, elämäniloinen eikä anaalirauhasten kanssa ole ollut enää lainkaan vaivoja. Oksentelu on jäänyt kokonaan pois, turkki on tuuhea kuin karhulla, henki ei enää haise ja virtaa riittää. Suurin muutos on kuitenkin se, että ennen niin nirso ja huono syöjä rakastaa jokaista ruokahetkeään. Sen eleistä näkee, että näin sen kuuluu saada ravintonsa - häntä roikkuu kuin sudella sen pureskellessa ahnaasti herkkuluitansa (kaukana ovat ne hetket, kun se nälkänsä heikentämänä koitti väkisellä niellä rutikuivia ja pahanhajuisia nappuloita...).

Oleellista on kysyä, miksi valtaosa lemmikeistä on niin sairaita? Omien kokemusteni ansiosta omat silmäni ovat avautuneet enkä usko enää hetkeäkään, etteikö valmisravinnolla olisi tekemistä lemmikkien jatkuvan sairastelun kanssa. Kokeile, jos et muuten usko...

terveisin Miia ja Tilli 16.1.2008

Takaisin ylös

Verkkokaupastamme barf-ruoat, ravinteet ja kaikki tarvittava koiran ja kissan luonnonmukaiseen ruokintaan. Tutustu : verkkokauppaan.

Palvelemme ma-pe 11.30-17.30 ja la 11-15